Al minstens tweehonderd jaar bakken mensen massaal wafels tijdens de donkere dagen. Deze 19e-eeuwse bakker deelt een succesrecept. Niet voor vegetariërs.
Bron: Regionaal Archief Tilburg, Archief 338 Collectie handschriften Tilburg, inv. nr. 18.
Afwijkende transcriptie-regels:
Waffels
2 libra blom 1/2 libra varkens vet - 1/2 libra boter
10 Eijeren Caneel en suiker met water beslaan
gist 1 romer brandewijn wat Kruitnoot
laten rijzen en een nacht in de kelder
zetten als men begint te bakken een
glas water er door gitten - men kan
ook dadelijk als het gerezen is beginnen
te bakken
Waffels
2 libra blom 1/2 libra varkens vet - 1/2 libra boter
10 Eijeren Caneel en suiker met water beslaan
gist 1 romer brandewijn wat Kruitnoot
laten rijzen en een nacht in de kelder
zetten als men begint te bakken een
glas water er door gitten - men kan
ook dadelijk als het gerezen is beginnen
te bakken
Waffels
2 libra blom 1/2 libra varkens vet - 1/2 libra boter
10 Eijeren Caneel en suiker met water beslaan
gist 1 romer brandewijn wat Kruitnoot
laten rijzen en een nacht in de kelder
zetten als men begint te bakken een
glas water er door gitten - men kan
ook dadelijk als het gerezen is beginnen
te bakken