Het eten van hele gans is minder gebruikelijk tegenwoordig, de ganzelever en de paté zijn wel populair tijdens feestdagen. De kalkoen is pas sinds de ontdekking van Amerika door Columbus geleidelijk aan op ons menu terecht gekomen. Het is vooral een Amerikaanse traditie om kalkoen te serveren bij Thanksgiving.
om een gans te braden
laat de gans met een handvol zout
wat koken men doet er het vet wat
uit en vuld ze op als ze koud is met corinten
en appelen en laat se zoo brade
om een kalkoen te braden
men kan ze zoo braden of met spek
larderen men legt er van boven een papier
Met boter op om niet te bruin te braden
om een gans te braden
laat de gans met een handvol zout
wat koken men doet er het vet wat
uit en vuld ze op als ze koud is met corinten
en appelen en laat se zoo brade
om een kalkoen te braden
men kan ze zoo braden of met spek
larderen men legt er van boven een papier
Met boter op om niet te bruin te braden
om een gans te braden
laat de gans met een handvol zout
wat koken men doet er het vet wat
uit en vuld ze op als ze koud is met corinten
en appelen en laat se zoo brade
om een kalkoen te braden
men kan ze zoo braden of met spek
larderen men legt er van boven een papier
Met boter op om niet te bruin te braden