Lekker ouderwetsch snacken? Dit recept voor frikadellen komt uit een kookboekje in het archief van de familie Raupp. Meer een bal dan een worst trouwens, die frikadel zonder n!
om fricadellen te maecken neemt men kalfvlees
cleijn gehackt met nierevet of doeter een wijnigh boter
bij als het vlees gehackt is eenen wegge geweijckt in
water dout het water daer uijt en bij het vlees
gedaen bloem en muscaet 2 of 3 eijer en sout
en in boter laten braden, als men fricadellen
wilt maecken met eijer dan laet men de eijer
half hart worden en neemt de doijers daer uijt
en om ieder doijer fricadellen vlees daer om en
maecktse ront met de handen
om fricadellen te maecken neemt men kalfvlees
cleijn gehackt met nierevet of doeter een wijnigh boter
bij als het vlees gehackt is eenen wegge geweijckt in
water dout het water daer uijt en bij het vlees
gedaen bloem en muscaet 2 of 3 eijer en sout
en in boter laten braden, als men fricadellen
wilt maecken met eijer dan laet men de eijer
half hart worden en neemt de doijers daer uijt
en om ieder doijer fricadellen vlees daer om en
maecktse ront met de handen
om fricadellen te maecken neemt men kalfvlees
cleijn gehackt met nierevet of doeter een wijnigh boter
bij als het vlees gehackt is eenen wegge geweijckt in
water dout het water daer uijt en bij het vlees
gedaen bloem en muscaet 2 of 3 eijer en sout
en in boter laten braden, als men fricadellen
wilt maecken met eijer dan laet men de eijer
half hart worden en neemt de doijers daer uijt
en om ieder doijer fricadellen vlees daer om en
maecktse ront met de handen