De feestdagen komen er aan, tijd om eens aan het luxere eten te denken. Dat deden ze in vroeger tijden ook.
om roode kool met patrijzen of Duiven
te stoven
men neemt een vaste roode kool laat
het hart er uitsnijden schoon wassen en
uitlekken neem dan 2 of 3 patrijzen vult
die met zout peper en boter zet die
dan met de kop in de kool
stopt de pot vast toe met een doek en
laat die gaar stoven
om roode kool met patrijzen of Duiven
te stoven
men neemt een vaste roode kool laat
het hart er uitsnijden schoon wassen en
uitlekken neem dan 2 of 3 patrijzen vult
die met zout peper en boter zet die
dan met de kop in de kool
stopt de pot vast toe met een doek en
laat die gaar stoven
om roode kool met patrijzen of Duiven
te stoven
men neemt een vaste roode kool laat
het hart er uitsnijden schoon wassen en
uitlekken neem dan 2 of 3 patrijzen vult
die met zout peper en boter zet die
dan met de kop in de kool
stopt de pot vast toe met een doek en
laat die gaar stoven