Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Paleopuzzel nr. 92: Kapers trotseren septemberstorm

Paleopuzzel

Al die willen te kaap’ren varen moeten op alles voorbereid zijn, ook op slecht weer. Op Sint Michielsdag werden drie schepen uit Middelburg overvallen door een zware septemberstorm. In een processtuk uit 1543 over de verdeling van de prijsgoederen worden de getuigen gehoord. Adriaen Janssen doet verslag. Kun jij lezen wat er gebeurde tijdens de storm?
Succes en vooral veel plezier met paleopuzzelen!
Kijk hier https://watstaatdaer.nl/forum/oplossingen-paleopuzzel-nr-92-kapers-trot… voor oplossingen van Paleopuzzel nr. 92: Kapers trotseren septemberstorm.

Reacties (2)

beheerder Anneke van Waarden-Koets zei op vr, 09/17/2021 - 08:15

Beste paleopuzzelaars,

De kop is eraf! Andreas heeft een knappe poging gedaan om de tekst van deze - best wel lastige - paleopuzzel te ontcijferen. Wie kan de ontbrekende letters/woorden aanvullen? Wie heeft voor sommige woorden een andere oplossing? Ga de uitdaging aan en probeer de paleopuzzel over de septemberstorm op te lossen!

Hartelijke groet, Anneke

beheerder Anneke van Waarden-Koets zei op wo, 09/22/2021 - 08:55

Geert heeft ook een uitstekende poging gewaagd en aan de hand van een tip en de oplossing van Geert heeft Andreas zijn oplossing aangepast. Inmiddels staat er weer een nieuwe tip. Wie durft de uitdaging met Andreas en Geert aan?

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.