Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Nieuwe versie website: wat is er verbeterd?

Dag allemaal,

Vandaag is een nieuwe versie van deze website live gegaan. Veel is gelukkig bij het vertrouwde ouwe gebleven, maar er zijn ook een aantal dingen verbeterd. Die verbeteringen vloeien vooral voort uit jullie reacties op ons gebruikersonderzoek. Zie dit eerdere bericht daarover. Welke verbeteringen dit zijn, lees je hieronder:

  • In het overzicht met teksten kun je nu ook filteren op periode (18e eeuw, 19e eeuw etc.) en regio (Noord-Brabant, Utrecht etc.)
  • Ook in dit overzicht staan teksten nu in een volgorde gebaseerd op jouw voortgang: teksten waaraan je juist bent begonnen staan bovenaan (na de aanraders), daarna teksten waarvan je al een niveau hebt afgerond, daarna de overige teksten. Teksten waarvan je niveau 4 hebt afgerond (complete transcriptie) staan helemaal onderaan.
  • Rechtsboven een tekst staan nu alle 'tags' (niveau, thema etc.) waarop je kunt klikken om meer teksten met die tag te zien.
  • Ook aan paleopuzzels worden voortaan een, twee of drie veren gegeven als moeilijkheidsgraad. We willen namelijk wat meer gaan variëren in de puzzels, zodat er voor ieder wat wils blijft: gemakkelijke puzzels voor beginners, iets moeilijker uitdagingen voor licht gevorderden en echte hersenkrakers voor fanatieke lezers. Zo hopen we dat de eerste groep niet wordt afgeschrikt doordat de laatste vaak het gras al snel voor hun voeten heeft weggemaaid ;-)
  • Naast de bestaande rss-feeds om het forum bij te houden zijn er nu ook rss-feeds voor nieuwe oefeningen en nieuwe teksten. Je vindt de feeds op de uitlegpagina.
  • Op het forum is een probleem opgelost, dat ervoor zorgde dat je soms wel heel veel lege regels kreeg tussen alinea's.
  • Ook zijn verschillende andere verbeteringen aangebracht en/of bugs opgelost, onder andere zodat de website beter op een smartphone of ander 'touch device' werkt.

En tot slot, heb je onze animatie over de ontwikkeling van het Latijnse schrift al gezien? Gemaakt door studenten van de HKU in Utrecht en ondersteund door het CBG | Centrum voor familiegeschiedenis:

Veel plezier weer met oefenen! En heb je feedback voor ons? Gebruik de groene feedback-knop aan de rechterkant van het scherm. Bedankt!

Reacties (1)

beheerder Christian van der Ven zei op vr, 07/13/2018 - 11:49

Kleine verandering, groot plezier: op de knop voor woordoefeningen staat vanaf vandaag niet meer 'Brabant' maar 'aap-noot-mies'. Omdat onze site al lang niet meer alleen Brabantse teksten bevat!

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.