Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Nieuwe versie website: wat is er verbeterd?

Dag allemaal,

Vandaag is de nieuwe versie van deze website live gegaan. Zie dit eerdere bericht daarover. Klein nadeel is dus dat je al je groene vinkjes kwijt bent. Maar er zijn ook een aantal dingen verbeterd. Welke dit zijn, lees je hieronder:

  • De website maakt voortaan gebruik van een veilige gegevensverbinding. Kortom, als je bijvoorbeeld op het forum reageert en je vult je e-mailadres in, dan zijn die gegevens voortaan extra goed beveiligd. Belangrijk voor je privacy.
  • Er zijn een paar acties ondernomen om de snelheid van de site verder te verbeteren. Zo worden bepaalde afbeeldingen sneller geladen of juist pas naderhand. Misschien kun je het merken? Maar de website was al best snel hè.
  • De mogelijkheid om oefeningen met letters/cijfers en woorden/afkortingen op een makkelijke of moeilijke manier te maken is duidelijker aangegeven. Ook hebben we beter uitgelegd wat daarvan het doel of nut is. Daarover ontstond nog wel eens verwarring. Je instelling voor makkelijk of moeilijk wordt bewaard.
  • Bij het intypen van woorden bij de oefeningen met woorden/afkortingen krijg je niet meer zo snel een rood kruis op je scherm. Zodra je gaat typen en zolang je nog niet de juiste oplossing hebt kleurt je invoervak oranje, pas op het laatst krijg je een vinkje of kruis.
  • Op het overzicht van complete teksten worden nu ook afwisselend bepaalde teksten aangeraden. Ook maken we meer gebruik van afbeeldingen om teksten aantrekkelijker te maken. Bovendien is de volgorde van de teksten voortaan chronologisch, van nieuw naar oud, in plaats van op alfabet.

Veel plezier weer met oefenen! En heb je feedback voor ons? Gebruik de groene feedback-knop aan de rechterkant van het scherm. Bedankt!

Reacties (1)

beheerder Anneke van Waarden-Koets zei op vr, 12/08/2017 - 16:55

Het Zeeuws Archief gaat in 2018 deelnemen aan 'Wat staat daer?'. Met de educatiegroep van Archief 2.0 gaan we kijken hoe de tool toepasbaar is in het educatief aanbod voor het onderwijs.

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.