Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Let op! Op 14 november raak je alle vinkjes kwijt...

Dag allemaal,

Zoals jullie weten, worden je vorderingen steeds bewaard. Heb je een oefening af, dan komt daar een groen vinkje bij te staan, ben je er nog mee bezig, dan staat er een potloodje bij. Ook teksten die je half hebt getranscribeerd, daaraan kun je de volgende keer verder werken, tenminste zolang je op hetzelfde apparaat werkt, want het bewaren van die vorderingen gaat per computer, laptop, tablet etc.

Maar let op: op 14 november aanstaande worden álle opgeslagen vorderingen gereset! Je raakt dan al je zuurverdiende groene vinkjes kwijt, alsmede teksten die je eventueel al geheel of gedeeltelijk had getranscribeerd.

Waarom? Onze website maakt dan de sprong van http naar https. Die laatste s is belangrijk, want die betekent dat je gegevens vanaf die datum extra goed beveiligd zijn. Denk aan reageren op het forum, wanneer je je e-mailadres doorgeeft. Die informatie willen we extra beveiligen, dat is tegenwoordig steeds belangrijker.

Vervelend neveneffect is dus helaas wel dat alle vorderingen worden gereset. Vanaf 14 november sta je dus weer op 0 en kun je - sorry! - opnieuw beginnen. Maar dan wel met goed beveiligde gegevens.

Tip: aan de oefeningen met letters, cijfers, woorden en afkortingen, en ook aan de oefeningen met complete teksten niveau 1 t/m 3 valt weinig zelf te backuppen. Maar ben je een complete tekst aan het transcriberen, en wil je je halve tekst ook ná 14 november kunnen afmaken, dan kopieer en plak deze vóór 14 november even in een Word-document of zoiets. Dan plak je hem naderhand weer terug en kun je er verder aan werken.

Allemaal geen onoverkomelijke problemen dus, en we krijgen er een beter beveiligde website voor terug. Mocht je nog vragen hebben, dan stel ze gerust.

Reacties (1)

beheerder Christian van der Ven zei op di, 11/15/2016 - 11:16

De nieuwe versie van de website is zojuist live gegaan, een dagje later dan gepland, dat wel. Behoudens een fout in het overzicht van complete teksten - die nog opgelost zal worden - lijkt alles correct te werken... Maar laat het gerust weten als je problemen ervaart.

Ook is de site op een paar punten verbeterd, naar aanleiding van jullie feedback. Ik zal daarover later een apart berichtje op het forum plaatsen.

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.