Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

In welk garnizoen is de vader van Jenneken?

Jenneken Voswinkel wordt gedoopt op 11 mei 1755 te Asperen, haar vader Mattheus Voswinkel is er niet bij: de vader in zijn guarnisoen in ... zijnde.

Wij weten maar weinig van Mattheus, waar is zijn garnizoen, wie kan helpen met dit puzzelstukje? 

Bij voorbaat dank.

Reacties (8)

Ada zei op zo, 01/15/2023 - 22:49

Ook een Johannes Voswinckel Militaire Stamboeken (familysearch.org) Bataljon Infanterie Generaal Majoor A.J.H. Mauritz van Pabst (later F.A.A. Rijksgraaf Von Wartensleben) Johannes Voswinckel (1791). 

Ebba zei op ma, 01/16/2023 - 16:53

@JWK Welbedankt voor alle toegevoegde informatie. Aan "Namen" denk ik niet direct, eerder aan Maastricht ("Maestr"), hoewel ik je keuze voor de beginletter N goed kan volgen. 

 

@Ada Hartelijk dank voor je zoekwerk, de hoop is inderdaad, dat als je eens in de zoveel jaar de databases doorzoekt, dat er dan weer iets nieuws opduikt, we gaan je vondsten bestuderen.

 

Voorlopig is Mattheus foetsie na 1755 en ook vóór zijn ondertrouw weten we eigenijk alleen maar waar hij zo ongeveer vandaan komt (Bergisches Land, Dld, ca. 1720). Dat houdt het spannend.

Wim zei op ma, 01/16/2023 - 18:33

Waarom staat die tekst achter de getuige Dirk den Ouden? Als deze tekst bij de vader hoort dan had hij toch achter diens naam (zoals elders op deze blz.) moeten staan? Of zie ik dat fout?

De enige afwezige (waar het er expliciet bij staat) is getuige Jenneke den Ouden.

Naarden is overigens ook een (bekende) garnizoensplaats.

 

Ebba zei op ma, 01/16/2023 - 18:49

@Wim "de vader in zijn garnizoen (...) zijnde" betekent dat hij alleen maar dáár is en dus niet ergens anders, met andere woorden, hij is niet bij de doop van Jenneken omdat hij niet op twee plaatsen tegelijk kan zijn ;-). Denk ik.

Dankjewel voor Naarden ik zal er nog eens met andere ogen naar kijken.

 

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.