Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Waar kwam Engelbertus vandaan?

Waar kwam deze Engelbertus Wethoff vandaan? Ik lees Ledomge. Het zou ook hedomge kunnen zijn, met een kleine beginletter, maar dat is natuurlijk niet gebruikelijk bij plaatsnamen. Hoe dan ook, noch Hedomge noch Ledomge zegt mij en andere belangstellenden niets. Zou er iets anders kunnen staan?

Reacties (6)

John Riper zei op ma, 11/07/2016 - 15:01

Sorry, het is natuurljk "Westhoff" en niet "Wethoff" en "iets" i.p.v. "niets"...

beheerder Christian van der Ven zei op di, 11/08/2016 - 08:23

John, als ik wat googel, dan zie ik dat je al een tijd met deze plaatsnaam worstelt. Zelf lees ik er ook weinig anders in dan Hedomge. Het wachten is misschien op iemand die dit herkend als een fonetisch verhaspelde plaatsnaam in voormalig Nederlands-Indië of zo... maar ook dat is een gokje.

Herman Geurts zei op di, 11/08/2016 - 20:42

Een poging: Mischien geen Ledomge maar Le Donge ? ( Loire Atlantique Frankrijk bij Saint Naizire) Hoewel Westhoff niet bepaald frans klinkt. Maar je weet nooit....Saint Naizire heeft in ieder geval een zeehaven, dus een relatie met nederlandse havens is denkbaar.

Herman Geurts zei op di, 11/08/2016 - 20:59

ps Mischien kwam Westhof wel van een eerdere reis terug van Le Donge , en moet "van Ledonge"" niet gelezen worden als "ik ben geboren te Ledomge"maar als "mijn laatste verblijfplaats was Le Donge ""

Zie dit alles als een poging mijnerzijds om "Out of the box"te denken, omdat de zoektocht naar Hedomge/Ledomge niet tot resultaten leidde.

Herman Geurts zei op do, 12/01/2016 - 16:41

John is dit mischien een aanknopingspunt?
https://books.google.nl/books?isbn=9814311774
Fujita Kayoko, ‎Shiro Momoki, ‎Anthony Reid - 2013 - ‎History
(VOC) hardly traded any saltpetre within Asia”194 is invalidated by the ... from Hedong (modern Shanxi) and Hebei prefectures into its enemy country, the Liao ...

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.