Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Transcripties teksten voorronde paleografiewedstrijd te zien

Zo juist hebben we de transcripties van de drie teksten uit de voorronde van onze nationale paleografiewedstrijd online gezet. U vindt ze hier. Bij de drie teksten treft u een button aan ' toon oplossing' waarmee u de transcriptie ziet verschijnen. 

Wij zien uit naar de finale en hopen van ganser harte dat wij die binnenkort mogen gaan organiseren. Alle finalisten ontvangen daarover bericht als wij weer in betere tijden zijn beland. 

Reacties (3)

Louk Lapikas zei op vr, 03/20/2020 - 15:32

Prachtig. Hartelijk dank! Vergelijking van de door mij ingeleverde transcripties met de thans gepubliceerde leert mij dat ik in totaal 12 fouten heb (waarvan ik er overigens 4 zou willen betwisten, maar dat komt later wel eens). Wat mij vooral interesseert is hoe de geanonimiseerde scores van de 60 finalisten zijn. Of in ieder geval waar de "cut" lag om in golftermen te spreken.

Met vriendelijke groeten.

Jip Verheyen zei op zo, 03/22/2020 - 12:20

ik dacht dat ik twee fouten had; ben niet geselecteerd dus ik veronderstel dat het niveau heel erg hoog lag. Toch ben ik tevreden dat ik mijn kans heb gewaagd. Het lastige was dat ik als Vlaamse meer moeilijkheden met de Nederlandse namen van personen en plaatsen had.

Felicitaties aan de organisatie en hopelijk kan de finale in de toekomst nog doorgaan.

Hartelijke groeten

Jip Verheyen Gierle Antwerpen België

beheerder Joyce Pennings zei op ma, 03/23/2020 - 13:59

Graag geef ik een toelichting op de scores. Per categorie hebben we in principe de beste 25 inzenders uitgenodigd. Uiteindelijk zijn dat 60 finalisten geworden – dus 10 hoger dan oorspronkelijk bedacht - omdat de grens dan enerzijds niet precies lag op een scoregrens en anderzijds we soepel wilden zijn waar het ging om enkele punten, komma’s en opgeloste afkortingen.

 

In de categorie finalisten 25 + was de laagste score in de voorronde 97%, maar een paar foutjes dus. Voor de categorie finalisten tot en met 25 jaar was de laagste score 69%. Er was niemand die een 100%-score had.  Hopelijk krijgt u hiermee een beeld van uw eigen score. We verstrekken geen individuele scores.

En helaas kunt u uw eigen transcripties nu niet meer inzien. Een leerpuntje! Dat gaan we voor de volgende keer in de voorronde aanpassen.

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.