Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Transcriptiehulp gevraagd

Bijgesloten schepenakte komt uit het archief van het RHC-Eindhoven (15240-3803 akte nummer 370)  De samenvatting luidt: "De schepenen van Helmond doen condt dat voor hen verschenen is de edele, vrome CORTENBACH, heer tot Helmont, en die constitueert dat de eerzame meester JACOB HUYB, wonende te Mechelen, in zijn naam alle hem toekomende gelden mag ontvangen, dit tot openbare 'wederseggen'. Niet gedateerd. (1528), 1525/1538" In de opsomming van de personen die in de akte voorkomen, worden naast de hierbovengenoemde twee personen ook mijn voorvader Henrick Goessen Willems en zijn broer Willem Goessen Willems genoemd. Daarom ben ik zeer geinteresseerd in de volledige transcriptie van deze akte. Ik heb weliswaar een cursus oud schrift gevolgd maar dit handschrift is voor mij nog iets te hoog gegrepen.

Reacties (2)

beheerder Luud de Brouwer zei op do, 02/14/2019 - 17:32

Ik zie eerlijk gezegd verder geen personen die genoemd worden in deze akte... Het is, simpel gezegd, een akte van procuratie (machtiging) van de heer van Helmond aan Jacob Huijb om zaken voor hem te regelen en daarvan rekening en verantwoording te geven.

Kees van der Beek zei op do, 02/14/2019 - 19:00

Beste Luud, 

 

Daar was ik al bang voor. Met mijn beperkte kennis van oud schrift kwam ik al nergens de naam Goessens tegen in deze akte. Ik zal aan het RHC-eindhoven laten weten dat hun vermelding van de namen die in de akte voorkomen, niet juist is.

 

Dank voor je reactie: Kees van der Beek

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.