Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

transcriptie verzoek

in mijn zoek tocht naar mijn voorouders een notarieel document tegen gekomen. Maar dit is voor mij echt onleesbaar . Wie wil het voor mij lezen en vertellen wat er in staat?

 

stuk staat op archief van dordrecht op blz 106

 

https://www.regionaalarchiefdordrecht.nl/archief/zoeken/?mivast=46&mizi…

 

Reacties (6)

beheerder Christian van der Ven zei op wo, 02/14/2018 - 17:57

Stefanie, voordat iemand misschien het verkeerde blad transcribeert, voor alle zekerheid: bedoel je de tekst op scan nr. 106 (het nummer wat je linksboven kunt intypen) of de tekst op het blad genummerd 106 (het nummer in de rechter bovenhoek op het originele document). Je link verwijst trouwens naar een akte waar als bron bij vermeld staat dat deze op folio (blad) 647 te vinden is (toevallig ook scan 647).

Voeg anders even de scan zelf toe; je kunt op dit forum afbeeldingen uploaden.

stefanie hoek zei op wo, 02/14/2018 - 18:52

ik bedoel indderdaad de scan. ja klopt dat hij verwijst maar 647 beide gaan als goed is over mijn voor ouder arij moerkercke . maar dacht vraag 1 scan tegelijk.

 

ik kan die scan niet dowloaden.

 

beheerder Christian van der Ven zei op do, 02/15/2018 - 11:14

Beste Stefanie, onderaan iedere scan staat een link om de afbeelding als een jpg-bestand te downloaden. Erg handig.

Op scan 106 kom ik de gezochte naam zo snel niet tegen. Ik heb globaal door de tekst gelezen en op de ondertekening gelet, dus misschien heb ik er wel overheen gelezen hoor.

Wél kom ik de naam tegen op scan 650. Ik voeg de bewuste scan toe, met geel omkaderd het deel van de akte waarin de naam van Arij Pleunsz. Moerkercken voorkomt.

Als dit niet het deel is wat je bedoelt, kijk dan toch even welke scan je dan bedoelt en zie even of het downloaden lukt met de link eronder.

Van Rietvelde Johan zei op do, 02/15/2018 - 11:24

Inmiddels heb ik het gedeelte wat beheerder Christian bedoeld eens bekeken... m.i. wordt er niet veel info over uw voorvader vermeld:

1. Noch twee mergen en een halff weijlandt liggende als vooren belent ten oosten d[e]/
2. Vlaemsche wegh, ten zuijden en ten westen den Grooten Armen v[an]/
3. Strien, ten noorden de erffgenaemen van Arij Pleunen Moer=/
4. kercken off Jan Wouters Spruijt./

stefanie hoek zei op zo, 02/18/2018 - 19:39

Goedeavond, beide heel hartelijk bedankt voor de informatie.  Via mijn tablet kon ik de scan niet downloaden.  Maar uiteindelijk nu wel gelukt via mijn labtop.

beheerder Christian van der Ven zei op zo, 02/18/2018 - 20:27

Stefanie, fijn dat het downloaden is gelukt, dit is inderdaad scan nr. 106. Daarop kom ik de naam van je voorouder - ook na de scan nogmaals te hebben bekeken, zie mijn eerdere bericht - niet tegen.

Waarom vermoedde je dat er informatie over je voorouder op deze scan stond, gezien de verwijzing naar enkel folio 647 in de index? Heb je nog een andere bron die wél verwijst naar deze scan nr. 106?

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.