Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Tekst op bord

Ik ben heel benieuwd of iemand de letters ONDER het plaatje kan ontcijferen. De afbeelding is denk ik Marianne die bij de Franse Revolutie symbool stond voor de verklaring van de Rechten van de mens: Droits de l'homme, dat staat op de steen. Maar op de achterkant van het bord staat niks, dus ook geen naam van een aardewerk fabriek. Zouden de letters onder het prentje dan naar de maker verwijzen? Maar wat is de eerste letter van het woord "..agon"? Een 's', een 't', een 'l'? Geen van die woorden die dan ontstaan lijkt te bestaan. En de twee losse letters eronder: een L en een J? 

Ik ben zeer benieuwd. 

 

Reacties (1)

herman zei op za, 12/24/2022 - 14:11

Volgens mij een fantasieopschrift. op een modern bord  ca 1989?  naar aanleiding van   200 jaar herdenking franse revolutie

Zie onderstaande  link. Zelfde geschulpte rand, maar ook heeft het gezicht dezelfde oogjes als Marianne. Waarschijnlijk zelfde ontwerper/tekenaar.  Zo te zien is er een hele serie verschenen. Ik kon in het huidige aanbod alleen  bord nr 13 vinden, maar ik vermoed dat uw bord uit de zelfde serie komt.

ASSIETTE EN FAÏENCE REVOLUTION MODERNE - N° 13 - District des Cordeliers 1789

https://www.ebay.fr/itm/183793635317?hash=item2acaf44ff5:g:NnsAAOxy3yNT…

 

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.