Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Paleopuzzel nr. 79: Een Schotse kaperkapitein in Vlissingen

Paleopuzzel

In de zestiende eeuw verbleef een van oorsprong Schotse kaperkapitein op Walcheren. Deze John Jacobi Teller Orkney was niet onbemiddeld en bezat twee huizen in Middelburg, 'Edinburgh' en 'Gouden Passer'. Met zijn schip 'Flyinge Goste' bevoer hij de zeeën, met in de oorlog tussen Spanje en Portugal een Portugese kaperbrief op zak. Op het eind van de zestiende eeuw was hij poorter in Vlissingen en ontving hij deze tolbrief van de Vlissingse stadsregering. Kun jij lezen wat er staat?

 

Plaats je oplossing in het mapje Oplossingen Paleopuzzel nr. 79: Een Schotse kaperkapitein in Vlissingen : https://watstaatdaer.nl/forum/oplossingen-paleopuzzel-nr-79-een-schotse…

Reacties (2)

beheerder Anneke van Waarden-Koets zei op za, 05/23/2020 - 17:38

Andreas, Geert en Chris hebben hun oplossing van paleopuzzel 79 al in het oplossingenmapje gepubliceerd. Wil jij ook een poging wagen? Het  kan nog hoor! De oplossing wordt in de laatste week van mei bekend gemaakt. Dus, aarzel niet en puzzel mee. Veel puzzelplezier!

Hartelijke groet, Anneke

beheerder Anneke van Waarden-Koets zei op za, 05/30/2020 - 22:24

Oplossing Paleopuzzel 79 gepubliceerd.

Beste paleopuzzelaars,

Het is al weer bijna de laatste dag van mei. Tijd om onze oplossing van de paleopuzzel op het forum te plaatsen. Jullie kunnen hem vinden in het oplossingenmapje: https://watstaatdaer.nl/forum/oplossingen-paleopuzzel-nr-79-een-schotse… .

Leuk dat jullie hebben meegepuzzeld en jullie oplossingen in het oplossingenmapje hebben geplaatst!

Hartelijke groet, Anneke

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.