Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Paleopuzzel nr. 24: Heel het Verleden bakt

Paleopuzzel

In het archief van de familie Martens zit een alleraardigst receptenboekje van Susanna Jacoba Martens van Sevenhoven (1799-1860). Of mevrouw de recepten ook zelf heeft uitgeprobeerd vertelt de geschiedenis niet. Maar bijna twee eeuwen later proeft men het heerlijke door het verleden heen. Kennen jullie overigens deze leuke website met recepten uit archieven? Gemaakt door een collega van het Nationaal Archief.

Reacties (4)

Wilma Pieneman zei op vr, 09/29/2017 - 10:19

Appel-Coeckjens.
Neemt dicke soettemelckspap, met cruijm van witte broodt gecoockt, een wijnigh warm zijnde, doet daar inn een goed stuck booter, neemt 6 Eijeren clijn geclopt, en doet daar soo veel melck in als men met de Eijeren dick can mengen, menght dit met de pap wel onder een, en doet daar een wijnigh gist inn met wat suijcker, laat dit een wijnigh staan rijsen en neemt dan van de beste suure appelen, snijtse geschilt aen dunne schijfjens, en steeckse in de spijs, die al wat dick moet zijn, om datse te beeter aen de appelen soude blijven hangen, en backt die dan in een pan, als mense opdischt, raspt men daar wat suijcker over.

beheerder Albert Hogeweij zei op wo, 10/04/2017 - 14:18

Beste Wilma,
Met jouw inzending is gelijk de oplossing gegeven, want er mankeert niets aan. Prima de luxe dus! De redactie beraadt zich nog over een passende wijze van belonen.

Van Rietvelde Johan zei op wo, 10/04/2017 - 17:27

Suggestie aan de redactie: een appelkoekje misschien?...

beheerder Albert Hogeweij zei op do, 10/05/2017 - 09:58

Dat zou zomaar kunnen. En dan zou ik mijzelf binnen de redactie wel willen opwerpen als voorproever, om er zeker van te zijn dat het baksel ook in de smaak zal vallen.

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.