Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Onduidelijke naam: Geuntien of Teuntien?

Deze afbeelding bevat drie namen, geschreven met hetzelfde handschrift.

De eerste naam is vrij zeker Grietgen WIllems.

De tweede naam vermoedelijke Teunis Lambertsz.

De derde zou Geuntien Willems (volgens het Stadsarchief Amsterdam) kunnen zijn, maar lijkt ook wel erg op Teuntien Willems, wat vanuit de verdere bronnen het meest logische zou zijn.

 

Wie kan uitsluitsel bieden? 

Reacties (4)

Otto Vervaart zei op di, 08/11/2020 - 19:48

Beste Jan, de derde hoofdletter is geen Tof G, de vorm is echt anders, ik lees als naam Qeuntien, wat neerkomt op Quintijn. Het lijkt alsof de u en de e van plaats zijn verwisseld.

beheerder Luud de Brouwer zei op di, 08/11/2020 - 20:55

Als je T van Teunis vergelijkt met die van Teuntien dan zie je dat het dezelfde letter is. Het zit vooral in de streep aan de bovenkant. 

 

Jan T. zei op wo, 08/12/2020 - 08:02

Veel dank, Otto en Luud! Voor nu houd ik het dan even op Teuntien. Dat zou conssitenter zijn met de overige context waarbinnen deze namen genoemd worden.

Otto Vervaart zei op wo, 08/12/2020 - 11:17

Beste Luud en Jan, de hoofdletter G herkennen is soms knap lastig, ik vind de afwijking qua vormgeving ivan beide G's in dit document erg groot. Ik verbaas me over het streepje boven de u, dat zou ik dan haast ook bij de naam Teunis verwachten. Enfin, altijd goed om weer te studeren op de lettervormen, handig dat er hier oefeningen bij de hand zijn! Het boekje van Bogtman heb ik ook maar weer erbij gepakt

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.