Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Onbekend of niet

Beste,

Ik heb een mooie aquarelle gekocht gehad op de rommelmarkt en vroeg me af of iemand deze handtekening kent met kleine rode chinees teken ?

Met vriendelijke groeten 

Kurt

Reacties (4)

Otto Vervaart zei op ma, 07/16/2018 - 13:19

Beste Kurt, op de foto is de bewuste handtekening in de linkeronderhoek ook bij vergroting onsherp. Kun je een foto uploaden waarop deze hoek van de tekening wel scherp overkomt? 

kurt zei op ma, 07/16/2018 - 18:17

Hallo Otto , ik zend een andere foto en al een dank je voor de snelle reactie, groetjes Kurt

Otto Vervaart zei op ma, 07/16/2018 - 21:16

Dag Kurt, dank je wel voor de prima foto! De handtekening is volgens mij geen handtekening, ik lees "Lisboa 7uix72", het lijkt me eerder de stad en datum waar het stuk is vervaardigd danwel aangeschaft. Het rode teken ernaast lijkt op een -vrij vaag- verzamelaarsmerk. Voor vooral historische verzamelaarsmerken op grafiek is er de onlineversie van Frits Lugt's Les marques de collections de dessins et d'estampeshttp://www.marquesdecollections.fr/index.cfm. In de catalogus van Lugt zijn er wel Japanse tekens (caractère japonais), maar geen Chinese tekens. Ik zie meer een J en P, maar het kan net zo goed een geometrische tekening zijn. Mogelijk kan een goede kunstahndelaar of een antiquariaat je verder helpen.

kurt zei op di, 07/17/2018 - 12:56

Dag Otto, dank je voor de goede en uitgebreide info en zal er eens mee naar een erkende kunsthandelaar gaan en zal je op de hoogte houden wat de uitkomst zal worden, Mvg  Kurt

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.