Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

MIJLPAAL X

De online paleografie oefentool 'Wat staat daer?' heeft naast een website ook een X-account. 'Wat staat daer?'-bezoekers die een X-account hebben (voormalig Twitteraccount) volgen ongetwijfeld allemaal de X-account van 'Wat staat daer?': @watstaatdaer https://twitter.com/watstaatdaer .  Dan is er vast wel een opmerkzame volger die heeft gezien dat we in 2023 stilletjes de 1.000-volgerslijn zijn gepasseerd. Reden om naar aanleiding van deze mijlpaal een keer aandacht te schenken aan ons X-account én aan onze volgers. Want wat is een X-account zonder volgers? Niets. Daarom bedanken we al onze - inmiddels ruim 1.000 -  X-volgers heel hartelijk voor het volgen! Eind december 2023 stond de teller op 1.036 volgers. Dus…: op weg naar de 2.000 volgers!

Een reis begint met een stap. Dat is ook zo met X. In 2018 heette het microblogplatform nog Twitter. In dat jaar hebben we een Twitteraccount aangemaakt. Het aantal volgers steeg gestaag met jaarlijks rond de 200 nieuwe volgers. Het laatste jaar (2023) kwam daar een kentering in, vermoedelijk door de overname van Twitter door Elon Musk en een door hem gewijzigd beleid. De naam Twitter veranderde in X en mensen die geen X-account hebben, hebben geen toegang meer tot X’s (voorheen tweets) van X-accounts. 
Desondanks bleef het aantal volgers van @watstaatdaer licht stijgen, daar zijn we blij om! 

Wat kun je allemaal vinden op ons X-account @watstaatdaer? Nieuwsberichten over specifieke zaken waarover je gegevens kunt vinden op onze website, zoals teksten over feestdagen en speciale gebeurtenissen, de maandelijkse paleopuzzel op het forum, nieuwe teksten en woordoefeningen die door de beheerders worden toegevoegd, nieuwe forumberichten, berichten over paleografiewedstrijden en paleografiecursussen, discussies en antwoorden op vragen, doorverwijzingen en natuurlijk posten we ook elke maand de nieuwsbrief tijtschrift op @watstaatdaer.

Het is leuk om te zien dat mensen op X de weg naar onze website en ons forum goed weten te vinden en anderen erop attenderen. Zo X’te @Hendrikje01 onlangs: “Heb je het al op @watstaatdaer gezet?”, als antwoord op een paleografische vraag. Of iemand die een van zijn volgers attendeerde op een hulpvraag om een deel van een Franse tekst te vertalen. Of de X-tweet van @wbk500: “Je zit een uur te staren naar één woord in een bevolkingsregister. Je plaatst het op @watstaatdaer en binnen 5 minuten krijg je het juiste antwoord al. Zo’n fijn forum!!!”. @InekeLeest adviseerde een van haar volgers: “Is @watstaatdaer een idee? Hier worden moeilijk te lezen teksten voorgelegd aan volgers”. En daar antwoorden wij dan weer op dat dat uitstekend kan op ons forum. En tot slot een fijne X-tweet van @titia_k: “#FF voor dit account – heerlijk puzzelen”. 
 
Ondanks alle veranderingen X’en wij vrolijk paleografisch verder met @watstaatdaer en zolang het nog duurt hebben onze volgers en wij er plezier van!

Reacties (2)

Jo Strijbosch zei op zo, 01/14/2024 - 13:30

van Harte Gefeliciteerd allen die aan dit bijzonder mooie forum hun medewerking verlenen.

beheerder Anneke van Waarden-Koets zei op zo, 01/14/2024 - 15:41

MIJLPAAL X: @JoStrijbosch Dank je wel voor de felicitatie, Jo! Ons druk bezochte forum bestaat vooral dankzij alle forumbezoekers- en gebruikers die er actief op zijn, dus bij deze ook niet alleen onze volgers op X een woord van dank, maar uiteraard ook alle WSD-forumbezoekers en -gebruikers een warm DANK JE WEL!

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.