Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Middelen tot dekking aankoop land tbv Werkhuis

Het geel gearceerde kan ik niet ontcijferen.

Misschien nog van anderen. Mogt alsdan nog niet het volle bedrag zijn verkregen, wij zouden er geen bezwaar in zien als laatste toevlugt het ontbrekende bedrag bij acten van f 100 op interest op te nemen om deze ?erfenlijk weder bij wijze van uitloting af te lossen. Het betalen van renten en de aflossing zouden zeker een groot bezwaar opleveren, doch tegen dat bezwaar staan ook over den inkomsten verkregen wordende door de producten van den grond.

Hoezeer het nu niet aan te raden zoude zijnom tot de daarstelling van het Diaconie Werkhuis over te gaan, alvorens meerdere zekerheid te hebben van de benoodigde gelden te zullen kunnen verkrijgen, zoo zouden wij het echter betreuren wanneer die onzekerheid aanleiding gaf, dat de aankoop van het stuk land en de tuin niet kan worden goedgekeurd.

De prijs toch is naar ons inziens billijk en niet te hoog, de ligging in aanmerking genomen en in vergelijking met andere gronden.

Wij aarzelen dan ook niet om den Kerkeraad voor te stellen, om in alle gevalle tot den aankoop van hetstuk land en het tuintje te besluiten. Men mag immers besluiten met veler grond vetrouwen, dat de daarstelling (vestiging) van het Werkhuis wel zal kunnen plaats hebben en mogt al onherhoopt daartoe niet dadelijk kunnen worden overgegaan, men zoude of door verhuring goede interesten van den besteedden koopprijs kunnen maken of misschien zelf ook wel het stuk land in gebruik kunnen houden om daarop door de gealimenteerden werk te laten verrigten. Zelfs in verkoop houden wij ons overtuigd, dat ten allen tijde de betaalde koopsom weder zoude kunnen worden verkregen.

 

De betaling van de koopprijs van het land en het tuintje met de onkosten bedragende plusminus f 2.818 zal wel aan geene zwarigheid onderhevig zijn.

De verkoop der effecten zoude ten dien einde wel worden toegestaan.

Hierdoor word? dan gevonden f 1.539

Reacties (4)

Andreas zei op zo, 10/06/2024 - 13:02

huursenlijk

word lijkt mij correct

Evert Brink zei op zo, 10/06/2024 - 13:23

Mijn dank is groot

ChrisvD zei op zo, 10/06/2024 - 13:31

successivelijk (correcte spelling: successievelijk)

Evert Brink zei op zo, 10/06/2024 - 13:34

inderdaad, dat past ook beter in het verhaal. Bedankt

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.