Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Middeleeuwse paleografie

Binnenkort heb ik een tentamen middeleeuwse paleografie en ik vroeg mij af of er nog enkele oefenteksten online kunnen worden geplaatst. Het gaat dan vooral om 15e en 14e eeuwse teksten. Liefst geen literaire werken, want deze worden niet getentamineerd. Ik ben ook heel ergg blij als er zou kunnen worden uitgelegd waar ik zelf zulke teksten kan vinden. 

Reacties (5)

JW Kooistra zei op ma, 12/09/2019 - 23:28

Ik heb géén idee in welke taal het is (Italiaans of Latijn. En er is geen transcriptie...), maar hier zijn wat 14e eeuwse handschriften van verre, verre voorvaders van mij. Notarissen in Florence.

http://www.archiviodistato.firenze.it/pergasfi/index.php?op=search .

Als je dan bij "Notaio" "Lutiano" invult krijg je een hele riedel documenten.

Misschien helpen ze je wat verder. En succes bij het examen!

JW Kooistra zei op ma, 12/09/2019 - 23:29

*tentamen bedoel ik.

Lennart zei op di, 12/10/2019 - 01:11

Ach dat had ik er natuurlijk bij moeten vermeldden. Het gaat slechts om Middelnederlandse teksten uit de 14e en 15e eeuw. Oorkonden, kronieken en rechtspraak. Dat soort bronnen zullen getentamineerd worden. 

imani schepens zei op za, 12/17/2022 - 16:00

Beste personen 

Ik heb heel dringend hulp nodig of iemand die mijn dossier uit 1730 over een moord kan lezen en ontcijferen in bijlage vindt u de documenten. 

laat mij iets weten ! 

groetjes imani

Andreas zei op za, 12/17/2022 - 19:53

Imani,

blijkbaar ging er iets mis, want ik zie geen bijlage. Het is ook beter een nieuw onderwerp te starten voor je vraag. Je kunt ook slechts 1 scan per keer posten, dus als je meerdere scans hebt, dien je die te posten als antwoord op je eigen bericht (klinkt ingewikkelder dan het eigenlijk is).

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.