Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

KA Oostmalle 90 (1698)

Kan iemand helpen met het transcriberen van deze tekst? Negeer de tekst in de linkermarge maar.

Alvast bedankt!

En mijn excuses voor de vele fora, het is de enige manier om reacties te krijgen.

Reacties (5)

beheerder Christian van der Ven zei op do, 12/02/2021 - 07:37

Dag Robin, je bent enthousiast aan het berichten geslagen, zie ik. Met die bachelor paper moet het zo wel goedkomen ;-)

 

Ik wil je er wel op wijzen, dat je op deze manier erg veel vraagt van andere gebruikers; zo'n transcriptie is immers niet iets van een paar minuutjes werk.

 

Kortom, wanneer je vraagt om hele teksten te transcriberen, zorg dan bijvoorbeeld zelf voor een eerste aanzet, tenzij het schrift je echt boven de pet gaat natuurlijk. Zo'n aanzet helpt anderen (en mensen zijn ook eerder geneigd te helpen als je zelf ook al wat hebt zitten puzzelen).

 

Of anders doseer je vragen enigszins, zodat het geen 'overval' lijkt. (Ik kan me voorstellen trouwens, dat je met je paper tegen een deadline aanloopt. In zo'n geval zijn er ook onderzoekers die tegen betaling op korte termijn transcripties kunnen leveren.)

 

Maar verder hoop ik natuurlijk dat enkele enthousiastelingen je kunnen helpen.

 

Voor welke opleiding schrijf je de paper trouwens?

Robin zei op do, 12/02/2021 - 08:01

Beste Christian

Het spijt me voor het vele posten van nieuwe fora, ik moedig deze pagina zeker aan! De reden dat ik er verschillende aanmaak is omdat ik gemerkt hebt dat er op reeds bestaande fora van mij niet meer op de volgende wordt gereageerd wanneer er al eentje getranscribeerd is. Ik zal zeker in de toekomst proberen een aanzet of context te geven mocht dit mij lukken.

 

Ikzelf doe de opleiding geschiedenis aan de KU Leuven en heb voor de bachelorpaper een onderzoek naar kermissrn in de Zuidelijke Nederlanden (1650-1800). Hiervoor moet ik de archieven van Oostmalle en Haasdonk raadplegen en opzoek gaan naar vermeldingen rond kermissen. Paleografie is immers niet mijn sterkste kant, daarom zoek ik hulp op het internet en kwam ik deze website tegen. Hier zijn enkele enthousiaste helpers die mij al oo weg hebben geholpen, waarvoor mijn dank!

 

Ik zal uiteraard proberen te minderen met de fora, waarvoor nogmaals mijn excuses. De mensen hier aanwezig zijn uiteraard niet verplicht te helpen, enkel wanneer ze kunnen en willen!

 

Kent u toevallig een website waar mensen tegen betaling transcriberen?

 

Alvast bedankt en nogmaals mijn oprechte excuses.

beheerder Christian van der Ven zei op do, 12/02/2021 - 20:39

Dag Robin, geen probleem hoor. En ik zie dat Geert Ouweneel je inmiddels stevig heeft geholpen met de transcripties. Hopelijk hebben ze wat kermisinformatie opgeleverd! Mocht je paper online worden gepubliceerd, dan plaats ook zeker een linkje op dit forum. Leuk!

Robin zei op vr, 12/03/2021 - 07:33

Beste

Ja hoor Geert is echt een held! En dit hele forum is een godsgeschenk! Ik had gehoopt de rest van mijn teksten nog te delen als dat mag? Aangezien ze redelijk snel beantwoord worden. Ik zal ze uiteraars wat spreiden over een aantal dagen. Of als u een website kent waar ik onderzoekers kan contacteren hoor ik dat ook graag.

 

Wanneer de paper af is zal ik proberen deze online te zetten en zal die zeker delen hier! (Dat zal toch eind dit schooljaar zijn)

Als antwoord op door Robin

beheerder Christian van der Ven zei op vr, 12/03/2021 - 07:53

Robin, dat is prima hoor. Zou mooi zijn als je zelf een eerste aanzet kunt geven tot de transcriptie. Hoe dan ook, succes met je paper!

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.