Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Gezocht: wie is de schilder

Mijn tante heeft een leuk schilderij op de kop getikt en is nieuwsgierig of iemand het signatuur herkent. Wie kan ons helpen ontcijferen? 

Enige hulp qua datering en eventuele informatie over de omgeving wordt ook zeer op prijs gesteld. (Overigens; wat ontzettend leuk dat er hier een gemeenschap voor bestaat!)

Reacties (5)

Patrick zei op wo, 08/28/2024 - 17:38

Hierbij nog een close-up van de handtekening...

René van Weeren zei op do, 08/29/2024 - 08:36

Qua handtekening ben ik niet helemaal zeker: A. Hurkum of Hurkman? Ik heb op beide geen nadere info kunnen vinden.

De achtergrond lijkt mij het havenfront van Amsterdam, vanuit Amsterdam-Noord bezien. De kerkkoepel zou dan die van de Nieuwe Lutherse Kerk aan het Singel zijn, de kerktorens rechts zouden dan de drie torenspitsen van de Posthoornkerk aan de Haarlemmerstraat zijn.

Qua datering eveneens lastig, dat laat ik graag aan de kunstexperts over. Wel te zien is dat er veel botters varen en links is een stoomsleepbootje te zien; het dateert dus uit de tijd dat botters nog volop in gebruik waren. De Posthoornkerk dateert uit 1860.

Patrick zei op do, 08/29/2024 - 09:34

Ah! Dat is al een mooi begin... Ontzettend bedankt voor het meedenken. Naast dit schilderij is er een tweede. Wellicht brengt dat meer duidelijkheid m.b.t. de regio.

René van Weeren zei op do, 08/29/2024 - 10:31

Hierover nauwelijks twijfel: de kerk is de Nieuwe of Grote Kerk te Dordrecht. Dit doet me wel twijfelen aan mijn eerdere suggestie...

patrick zei op do, 08/29/2024 - 14:15

Ik ben abuis, het betreft twee schilderijen die niet van dezelfde schilder zijn.

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.