Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

dubbele bijdrage?

Ik heb gereageeerd op een forum bijdrage

Bij een wat grotere of moeilijketekst zet ik mijn vertaling eerst  in Word.

Om deze daarna te kopieeren naar Wat staatdaer.

Al enkele malen meegemaakt dat mijn bijdrage er dan dubbel in staat. Waar ligt dat aan? Zijn er meer die hier problemen mee hebben?

Reacties (2)

archimboldo zei op di, 06/26/2018 - 13:59

Ik heb er alleen problemen mee dat van een Word-tekst alle regeleinden met harde returns worden overgenomen en dat daardoor de tekst enorm uitdijt. Dat valt op te lossen door aan het eind van elke regel een regelovergang te maken met shift-return; de tekst wordt dan op de website compacter weergegeven.

beheerder Christian van der Ven zei op za, 06/30/2018 - 09:55

@Herman: Die dubbele bijdrages, dat heb ik nog niet meegemaakt of eerder van gehoord. Sowieso kan ik aanraden om je bijdragen, als je ze liever eerst in een ander programma zet alvorens op het forum, in Kladblok te typen en niet in Word. In dat laatste programma krijg je er namelijk allerlei 'gratis' onzichtbare opmaakcodering bij.

@archimboldo: Dat gebeurt ook wanneer je níet via Word werkt. Blijkbaar een eigenaardigheid van dit forum; ik merk het zelf ook: een regel 'overslaan' met twee 'enters' geeft uiteindelijk veel extra witruimte in de uiteindelijk gepubliceerde post. Ik zal dat eens navragen bij de techneuten, misschien dat daar eenvoudig iets aan te doen is.

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.