Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Cursus paleografie voor beginners bij Het Utrechts Archief

Donderdag 8 februari 2018 start de cursus ‘paleografie voor beginners’ bij Het Utrechts Archief. Hebt u de smaak te pakken gekregen op 'Wat staat daer' en wilt u zich verder bekwamen in het ontcijferen van oud schrift, dan is dit uw kans.

De cursus bestaat uit 8 lessen Nederlandse Paleografie. Elke deelnemer krijgt een cursusmap met teksten en informatie. Daarbij zijn genealogische bronnen, teksten uit gerechtelijke archieven, uit familiearchieven en uit kerkelijke archieven. Nieuwe burgers, reizigers, orgelblazers, vechtersbazen, heksen en brave burgers: ze verschijnen in deze cursus allemaal voor het voetlicht.
De cursus vindt plaats in de vergaderzaal van Het Utrechts Archief, Alexander Numankade 199 in Utrecht, op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Houd er rekening mee dat u iedere week wat huiswerk meekrijgt in de vorm van te transcriberen teksten. Dit wordt dan op de volgende les besproken.
U kunt zich aanmelden via educatie@hetutrechtsarchief.nl. De inschrijving loopt tot 22 januari 2018. De kosten voor deze cursus zijn €115,-. Dit bedrag kunt u voldoen op rekeningnummer NL66 RABO 0123881641 o.v.v. Paleografiecursus 2018.

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.