Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Coenraad Floris van Waelre en Fïjcken Macken?

Ik zoek meer informatie over de Eindhovense familie van Waelre, waarvan een Frans Janszoon van Waelre in 1553 secretaris was te Eindhoven.  In een artikel in de Brabants Leeuw uit 1972 wordt vermeldt dat zijn zoon Floris trouwde Maria, dochter van Jacob Jansse van de Ven alias Leydecker, die op haar beurt hertrouwde met Aert Jans van Papenhoven van Emmerick. Uit haar eerste huwelijk met Floris werd onder andere zoon Coenraad geboren. Deze Coenraad, verhuisde naar Weert, waar hij trouwde met Fïjcken Macken, en later met Lucia N.N. Deze Coenraad zou terug te vinden moeten zijn in een oud Eindhovens gemeentelijk register (R. 34) op folio 166 dat dateert van 19-7-1604.
 
Op mijn aanvraag en na enig zoekwerk kreeg ik van het RHCe bijgevoegde scan. Daarop zou deze Coenraad (Floris) dus terug te vinden moeten zijn. Maar de scan is moeilijk leesbaar. Bovenaan zie ik 166 en in het onderste item lees ik een datum die inderdaad 19 juli 1604 zou kunnen zijn, maar veel verder kom ik niet.


Is er iemand die de scan wel kan lezen en kan bevestigen of ontkennen of deze Coenraad hierop wordt genoemd? Zo ja, kunt u dan aangeven wat er over deze Coenraad werd genoteerd?


Alvast bedankt voor uw tijd en moeite

 

Theo Ragas

Reacties (1)

René van Weeren zei op vr, 02/19/2021 - 21:31

Dag Theo,

 

Ik heb de bladzijde even snel doorgekeken, maar kon daarop geen Coenraad Floris bespeuren. Ik zie inderdaad 166 bovenaan de pagina staan, maar tevens 175 in een modernere nummering onderaan; ik vermoed dan ook dat de verwijzing naar folio 166 betrekking heeft op de modernere paginering en de gezochte akte dus 9 bladen eerder zoui staan. De datering is inderdaad 19 juli 1604, maar het is zeker niet ondenkbaar dat op die datum meerdere akten zijn ingeschreven. Mocht je een nieuwe scan opvragen, dan zou ik je aanraden om te vragen of ze de pagina desnoods in gedeelten willen fotograferen, aangezien uin dit formaat de bovenkant zeer vaag en de margeaantekeningen slechts ten dele leesbaar zijn.

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.