Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Binnenkort start een oud-schrift-project bij Regionaal Archief Tilburg

In april start Regionaal Archief Tilburg met een grootschalig project om de vele gegevens uit oude notaris-archieven digitaal toegankelijk te maken via de website. Het archief doet dat samen met de ‘crowd’, iets waar deze instelling veel ervaring mee heeft.
In het archief worden vele waardevolle, bijzondere en historisch belangrijke bronnen bewaard op papier. Door deze te scannen en doorzoekbaar te maken, kunnen steeds meer mensen online onderzoek doen naar de geschiedenis van hun stad, familie, straat, pand of bedrijf.

Notariële archieven vormen een belangrijke informatiebron. Mensen die van geschiedenis of van oud schrift houden kunnen een bijdrage leveren aan het toegankelijk maken van deze informatie.

Meer weten? Kom op 25 maart naar de informatiemiddag in Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75. De bijeenkomst loopt van 13.00 uur tot 15.00 uur. Je kunt je daarvoor aanmelden via velehanden@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. 25 maart.
Of kijk voor meer info op www.regionaalarchieftilburg.nl

Reacties (2)

Nadine zei op vr, 03/17/2017 - 17:34

Bedankt voor de info.

‘crowd’ ?

beheerder Christian van der Ven zei op za, 03/18/2017 - 08:41

@Nadine: Met de 'crowd' wordt een grote groep mensen bedoeld, in dit geval mensen die als vrijwilliger willen meewerken aan het toegankelijk maken van notarisarchieven. Het Tilburgse project lijkt sterk op een al lopend project van het BHIC. Via onderstaande link kun je daarover informatie vinden en kun je al eens kijken of het iets voor je is:

https://velehanden.nl/projecten/bekijk/details/project/bhic_repnot

Maar meld je anders gewoon aan voor de bijeenkomst op 25 maart in Tilburg, daar krijg je alle info over het nieuwe project.

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.