Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Bijzondere foto

Ik denk dat deze foto uit Brabant komt.  Hij lijkt me authentiek (geen verkleedparij in klederdracht). Rechtsonder staat iets geschreven/gekrast, twee woorden.  Het bovenste woord zou misschien kunnen zijn 'Wintelre' ?? Dat is een dorp bij Eindhoven.  Wie kan dit verder ontcijferen? 

Reacties (6)

René van Weeren zei op do, 03/24/2022 - 22:06

Wat er volgens mij staat is: Urmsche menschen. Dat roept bij mij het vermoeden op dat dit om een gezelschap uit Urmond zou kunnen gaan?

Joris zei op vr, 03/25/2022 - 08:53

Dank voor je reactie René.  Dit zou kunnen - probleem is dat deze foto sinds decenia in het familie-archief zit en de familie geen enkele connectie heeft met Urmond.  

René van Weeren zei op vr, 03/25/2022 - 10:37

Als ik zo vrij mag zijn: uit welke regio komt de familie? Wellicht valt dan bij mij een ander kwartje ;). Wat betreft het tweede woord ben ik vrij zeker, maar het eerste woord kan wellicht wat anders zijn.

Joris zei op vr, 03/25/2022 - 10:45

Uit Noord Brabant - Dorst, Oosteinde (beide in Oosterhout), Dongen, Etten, Wintelre.  En later in Tilburg en Breda.  Maar ik zie in het bovenste woord nu ook de 'm' en 'sc' terug uit het onderste woord.  Wel apart dat de 'c' en 'e' zoveel op elkaar lijken

René van Weeren zei op vr, 03/25/2022 - 11:19

Ik blijf toch bij mijn eerste indruk ;). Nu ik de herkomstplaats weet, vraag ik me af of dit gezelschap wellicht dan uit Erm komt, een stuk dichterbij Oosterhout in ieder geval, of dat het wellicht een verbastering is van 'Armsche menschen'. Maar wellicht is het een idee om de foto eens voor te leggen aan de mensen van Brabants Erfgoed; zij kunnen misschien ook de kleding beter duiden qua regio. Zie https://www.brabantserfgoed.nl/. Ik ben benieuwd naar de uitkomst....

Joris zei op vr, 03/25/2022 - 13:07

Dank René voor de tip, ik heb de foto voorgelegd aan Brabants Erfgoed en zal je op de hoogte houden! Bedoel je Erm bij Emmen of ken jij een Erm dichter bij Oosterhout (Noord-Brabant)?

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.