Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

bij wie was mijn oudvader goed bekend volgens deze brief - welke naam staat er?

Misschien kan hier iemand mij verder helpen. Deze brief is een vraag om inlichtingen over een sollicitant aan luitenant-generaal Arnoldus Croiset. De sollicitant is mijn oudvader.

ik kom zover: gemelde Rooth gaf ook voor bij ......... zeer goed bekend te zijn. waarop ik hem liet aanschrijven.... Kom er niet uit bij wie hij nu zeer goed bekend zou zijn volgens eigen zeggen. 

Reacties (3)

Geert Ouweneel zei op vr, 12/04/2020 - 12:28

Ik denK; bij Uw WelEdelgestrenge

René van Weeren zei op vr, 12/04/2020 - 12:58

Ik twijfelde tussen de W en de H in de titel. Gezien de doorverbinding naar de E verwachtte ik dat die bij een W hoger zou liggen, ik kies dus voor de H, ook omdat dat beter (maar niet helemaal...) klopt met de aanspreektitel van de rang van de betroffene: lagere militaire officieren spreekt men aan met weledelgestrenge, de hogere met hoogedelgestrenge. Ik kies daarom voor de oplossing Uw H[oog}E[del]gestrenge. Klopt overigens niet helemaal, want bij een luitenant-generaal is de eigenlijke aanspreektitel Uwe Excellentie.... https://taaladvies.net/taal/advies/tekst/21/titulatuur_in_nederland_alg…

Leon Vaessen zei op vr, 12/04/2020 - 13:06

Dank voor deze snelle reacties! Ik had verder op in de brief inmiddels ontdekt dat geadviseerd werd bij de lezer een schrijven te verkrijgen 'ten einde uwe consideratie en advies...' dus mijn vermoeden was langzamerhand inderdaad dat de geadresseerde bedoeld werd. Maar goed om nu de transcriptie erbij te hebben! Dank! 

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.