Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Bevolkingsregisters Zeeland

Help mee met het invoeren van gegevens uit Zeeuwse bevolkingsregisters

Het Zeeuws Archief zoekt vrijwilligers om te helpen met het invoeren van de woongegevens van de bewoners van Zeeland tussen 1900 en 1938. Iedereen kan thuis via de computer gegevens uit de bevolkingsregisters invoeren via het online vrijwilligersplatform ‘Vele Handen’. Het gaat om een grote hoeveelheid gegevens; maar liefst 135.000 scans uit 562 registers en kaartsystemen. 

Wat heb je er aan?

Meedoen aan het vrijwilligersproject ‘Wie Woont Waar’ is een leuke, interessante en nuttige bezigheid. Veel mensen die onderzoek doen naar hun familiegeschiedenis zullen – als alles straks online staat – heel blij zijn met de ingevoerde gegevens! Omdat het handschriften uit de vorige eeuw betreft zijn ze over het algemeen goed leesbaar. Toch kun je hier en daar wat lastige leesbare gegevens tegenkomen. Dus ook om je te oefenen in het lezen van oude handschriften is het al leuk om mee  te doen!

Woongegevens in Zeeuwen Gezocht

Dankzij het project ‘Wie Woont Waar’ komen alle gegevens uit de bevolkingsregisters van Vlissingen, Veere, Kapelle, Terneuzen en Schouwen-Duiveland voor een breed publiek online beschikbaar via de genealogische database Zeeuwen Gezocht. De gegevens uit de bevolkingsregisters van Middelburg over deze periode zijn al eerder ingevoerd en via Zeeuwen Gezocht beschikbaar.

Doe je mee?

Lijkt het je iets om aan dit mooie project mee te werken? Lees hier hoe je kunt meedoen : https://www.zeeuwsarchief.nl/wie-woont-waar-help-mee-om-de-bevolkingsre…;
 

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.