Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Betekenis "nicht van vader" of "neef van vader

 

Ik ben zo vrij om nogmaals terug te komen op mijn vraag en het verkregen antwoord om te zien of ik het begrijp of toch iets over het hoofd zie. Het is voor mij zeer van belang omdat ik mogelijk achter de vader van de vader van een boreling kan komen. De vader van de boreling zelf is niet direct meer in een DTB-registers van Well terug te vinden omdat een aantal essenstiele bladzijden uit het register verloren zijn gegaan.

 

Wat is de situatie.

De vader heet Adrianus Ariaens,, waar niet de geboorte akte van te vinden is, maar wel de periode waarin hij ongeveer geboren moet zijn.

Hij heeft een zoon, waar bij de doop een getuige Anna Ariaens optrad, die als "nicht van vader" wordt bestempeld.

Deze getuige is geboren uit een huwelijk van ene Theodorus Ariaens en Henrina Peters.

Nu is even de vraag of "nicht van vader" ook betrekking kan hebben op de "Peters-tak" en zo ja, hoe moet ik dat zien.

Ik interpreteer dit nu als zijnde de enige interpretatie, nl. een dochter van een broer van de vader van Adrianus. Dit zou in mijn beleving onomstotelijk vast staan en past ook in mijn zoektocht. Maar als het ook met iets te maken kan hebben met de "Peters-tak" dan kan ik het even niet meer volgen. Zij heet immers Ariaens en haar opa, is een Peters. en dat is niet een Ariaens. Misschien kun iemand eea bevestigen , danwel aangeven wat  er nog meer kan spelen?.

Ik hoop dat ik duidelijk ben.

Bijvoorbaat dank.

Fred Fritz

 

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.