Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Juridisch jargon, Land van Valkenburg, 1717

Hoi allemaal,

kan iemand helpen met het ontleden van bijgevoegde tekst? Dit haal ik er zelf uit:

Leonardt Dusch bevindende zich hier "ad valvas???" beklaagde door de heer hoog drossaard, verklaard onschuldig e zijn (vrij vertaal). Verzoekt om een kopie van de stukken die hem aangaan van de voorgedrage klacht om ??? met ?aanbieden? van vergoeding van de kosten?

achtergrondinfo: Leonardt Dusch werd opgeroepen om zich te melden omdat hij de hoofdverdachte was bij een doodslag. Hij was voortvluchtig.

Heel erg bedankt voor het meedenken!

Reacties (2)

René van Weeren zei op za, 10/26/2024 - 14:56

De hoge drossaard heeft, als rechtsprekende instantie, Leonardt Dusch aangeklaagd. Omdat zijn verblijfplaats waarschijnlijk niet bekend was, is hij voor de rechtszitting ad valvas opgeroepen, d.w.z. via een aanplakbiljet op een publieke plaats.

De beklaagde vraagt om een kopie van de aanklacht, zonder dat daaruit conclusies mogen worden getrokken over zijn betrokkenheid. De beklaagde weigert de daaraan verbonden kosten te voldoen (vermoedelijk op basis van de door hem waarschijnlijk aangevoerde onschuld).

chrit zei op za, 10/26/2024 - 16:16
Heel erg bedankt. Volgens mij heb je meer al vaker geholpen in het verleden en nu weer. Top. Vraag me wel af hoe dit is gedaan. de verdachte was voortvluchtig. Hoe kon hij dan vragen om een kopie etc? Per brief ofzo?

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.