Overslaan en naar de inhoud gaan

Forum

Document 1647 a

Graag vertaling

Reacties (3)

Jo Strijbosch zei op wo, 03/27/2024 - 20:53

Document 1647 b

Het zal wel heel moeilijk zijn maar ik hoop dat iemand er toch wat uit kan halen. Deze akte hoort bij bovenstaande.

Jan Hadders zei op do, 03/28/2024 - 09:56

Marge: voor mij onvoldoende leesbaar, maar ondertekend 1647.

 

Aen mijn heeren weesmeesters der stadt van Mechelen

 

Geven ootmoedelijck te kenne Peeter Beelaerts ende Rombout de Costere, poorters ende hoveniers deser stadt, beijde mombours van de minderjarige weese van wijlen Jan van Buscom, daer moeder aff was Elisabeht de Costere, hoe dat zij in de voorseijde qualiteijt ome tontgaen dexecutie die heer Sasbout van Varick, Riddere, heere van Carnin etc. erfbaillien der stede ende casselrie van Rissele, is drijvende ter voorseijde weese last, vuijt crachte van sententie van mijn heere schepenen deser stadt, in dato den 17 Maij 1615 aengegaen souden hebben seker contract op den vierden dach der iegenwordighen maendt Jannuarius hier annex onder het welbehagen van V.V.E.E.(?), tot de welcke de voorseijde remonstranten in hunne voorseijde qualiteijt recours nemende supplieren ootmoedelick te sijne V.V.E.E. gedient zij het voorseijde contract tapproberen ende aggreeren mitsgaders de voorseijde momboirs tot de betaelinge aldaer vermelt tauthoriseren

Twelcke doende

 

Copie

Op heden den vierden Jannuarij een dusenseshondert sevenenveertich compareerde voor mij – dan slecht leesbaar, maar lijkt inhoudelijk als bovenstaande.

Staat er achter Jan van Buscom: ‘Augustens’ soone’?

Dan weer min of meer leesbaar het te betalen bedrag van honderd Carolus guldens, in twee delen te voldoen, de laatste vijftig guldens in 1648. Vervolgens als ik me niet vergis de belofte dit bedrag te voldoen, tegen het onderpand van leven en bezittingen: ‘hunne ende die weese personen ende goederen present ende toecommende’.

Jo Strijbosch zei op do, 03/28/2024 - 13:50

Hartelijk dank

Reageer op dit bericht

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: png gif jpg jpeg.